Author Archives: Dr. Rexhep Morina

Dermatoskopia

Çfarë është Dermatoskopia? Dermoskopia ose dermatoskopia i referohet një ekzaminimi të lëkurës nëpërmjet një paisje [...]

Prekancerozat

Paraqesin gjendje apo ndryshime patologjike në lëkurë te cilat pas disa muajsh apo vitesh kalojnë [...]

Psoriaza – Psoriasis

Psoriaza Psoriaza është një sëmundje kronike e lëkurës. Psoriasis (sëmundje e njohur edhe – herpes [...]

Terapia me Azot të lëngshëm

Cryoterapia është aplikimi i Azotit të lëngshëm në lëkurë (i ruajtur në temperatura shumë të [...]

Lythat

Çfarë janë lythat? Lythat janë rritje të lëkurës të shkaktuara nga një infeksion viral specifikisht [...]

Ekzema

Çfarë është ekzema? Çfarë e shkakton atë? Ekzema njihet gjithashtu si  Dermatit Atopik, ose Ekzemë Atopike (forma [...]

Dermatiti Herpetiform

Dermatitis Herpetiformis Duhring Është sëmundje kronike që karaterizohet nga efloreshencat polimorfe të shoqëruara me kruarje [...]

Trajtimi i akneve

Akne Vulgaris Akne vulgaris është patologji kronike e adoleshentëve dhe adultëve të rinj që shfaqet [...]